Tekniske nyheter i 2019

By Elise Thu Johansen

MOSO er under kontinuerlig utvikling, og har siden lanseringen av MOSO kommet med en rekke nye funksjoner og oppdateringer. Mohammad Hussain jobber som teknisk ansvarlig i MOSO, og har en bachelor i IT og informasjonssystemer fra Universitetet i Agder. Han tar nå en master i informasjonssystemer samtidig som han jobber med teknisk utvikling, support og feilsøking hos MOSO. Mohammad sin erfaring med både webutvikling og databaser kommer til stor nytte i hans arbeid i MOSO.

Vi har tatt en kort prat med Mohammad, og bedt han om å oppdatere oss på siste nytt innen utbedring og utvikling.

Hva er siste nytt på den tekniske fronten i MOSO?

Vi oppgraderer vår back-end til nyere og sikrere versjon.

Vi jobber også en del med å fikse innlogging med skolebrukeren for andre land. Dette er i en beta-test nå, og vi prøver å finne feil og løse disse så fort som mulig. Vi har en stor jobb med testing av nye funksjoner før vi kan lansere til alle.

Hva er planene for videre utvikling og hva kan brukerne forvente seg av nye funksjoner i 2019?

MOSO er hele tiden under utvikling. Vi har en oppdatering som er forventet klar i februar. Denne oppdateringen inneholder en del nye funksjoner som blant annet:

– Superbruker har større handlingsrom.

– Ny måte å rapportere inn bugs/feil.

– Nye funksjoner for redigering av planer.

– Ny funksjon på redigering av bilder.

– Ny meny.

– Mulighet for å ha flere superbrukere

– Forbedring av invitasjoner til planer.

– Automatisk påminnelse om oppdatering av app.

– Superbruker kan se hvor mange aktive brukere som bruker MOSO.

Disse nye funksjonene er basert på tilbakemeldingene vi har fått fra brukerne våre. I tillegg til dette gjør vi en stor oppgradering av vårt back-end system for bedre sikkerhet og stabilitet.

Vi ser at de fleste bruker mobilen i klasserommet og vil derfor lage en bedre opplevelse for disse brukerne. Et av målene våre dette året blir å utvikle en ny og bedre applikasjon for Android og iOS. Vi har også lyst til å gjøre MOSO enklere å bruke og vil implementere tutorials i applikasjonen som skal vise brukerne hvordan de får mest mulig ut av MOSO. En annen ting vi har merket er at forsiden ikke blir brukt av veldig mange, og tenker å konvertere forsiden til et dynamisk «dashboard» som viser ny aktivitet, kommende planer og gjør forsiden litt mer levende.

Hvordan jobber dere på daglig basis med utvikling og vedlikehold av softwaren?

På dalig basis sitter vi og svarer på mail fra kunder. Vi sjekker også om MOSO fungerer normalt for forskjellige universiteter ved å opprette planer, laste opp bilder og videoer og sjekker at responstiden på systemet er lav. Vi jobber også med testing av nye funksjoner og feilsøking. Feil som oppstår i MOSO har alltid høy prioritet og vi melder fra om dette til vår utvikleravdeling og hjelper dem med feilsøkingen. Vi planlegger også nye funksjoner basert på tilbakemeldinger vi har fått, prioriterer disse og videreutvikler MOSO deretter.

Hva mener du er fremtidsutsiktene til MOSO? 

MOSO brukes allerede til flere forskjellige formål. Vi har fått inn både helse og kollegaveiledning, det er også andre bruksområder vi kan utvide til. Vi har begynt å få kunder i Danmark og Sverige og ser at det er interesse i andre deler av verden. Vi vil fortsette med utviklingen og satse på at vi kan tilpasse MOSO til flere bruksområder og lansere i flere land.

Mohammad Hussain, Technical Development